son motors logo

Cutie manuala vs cutie automata?

  Pentru ca masina dvs. sa poata ajunge din punctul A in punctul B, are nevoie de o transmisie functionala. Transmisia permite vehiculului sa schimbe vitezele, transferand astfel puterea de la motor la axe in cel mai eficient mod posibil. Face acest lucru variind raportul de transmisie. In treptele inferioare, acest lucru creste puterea disponibila, reducand in acelasi timp viteza. Treptele de viteza mai inalte, pe de alta parte, reduc puterea si maresc viteza. Acest lucru permite masinilor sa distribuie puterea si viteza mai eficient pentru orice situatie data. Dar, desi toata lumea este de acord ca o transmisie este vitala pentru functionarea a oricarei masini, nu exista un consens general cu privire la tipul de transmisie mai bun – automata sau manuala. Aici, comparam avantajele si dezavantajele transmisiilor manuale cu cele automate:

 

Pro Cutie Automata

  1. Mai usor de utilizat — Desi nu este nimic in mod inerent dificil in schimbarea vitezelor si lucrul ambreiajului, este nevoie totusi de putina practica inainte ca majoritatea soferilor sa invete confortabil sa-si foloseasca fiecare membru in mod independent pentru a controla un vehicul cu transmisie manuala.
  2. Transmisiile automate, prin comparatie, sunt mult mai simple si iau soferilor mult mai putin timp pentru a invata.
  3. Majoritatea soferilor noi sunt invatati ca cel mai sigur mod de a conduce este sa tina ambele maini ferm pe volan in orice moment. Acest lucru este posibil atunci cand conduceti un vehicul cu transmisie automata, dar nu este posibil cu o transmisie manuala
  4. Daca sunteti un sofer mai putin experimentat, este posibil sa descoperiti ca navigarea pe pante abrupte cu o transmisie manuala este dificila. Transmisiile automate se ocupa de aceasta problema, permitand masinii dumneavoastra sa functioneze eficient, indiferent cat de abrupt ar fi dealul.
  5. Mai usor de utilizat in trafic intens — In general, se lucreaza mai mult la pornirea, accelerarea, decelerarea si oprirea transmisiilor manuale. In mod normal, aceasta nu este o problema, dar in traficul intens, soferii pot observa ca pornirea si oprirea constanta devine o corvoada dificila. Transmisiile automate permit soferului sa se deplaseze prin trafic intens fara a fi nevoie sa faca mai mult decat sa apese o singura pedala.

 

Contra

Costul de intretinere — Transmisiile automate sunt mai complexe decat cele manuale.Cu o varietate de piese care functioneaza, deseori dureaza mai mult timp pentru repararea lor, devenind in cele din urma sa fie mai costisitor repararea lor.

 

Pro tansimisie manuala

  1. Mai ieftin de intretinut — Masinile cu transmisie manuala necesita foarte putina intretinere si, in general, intretinerea si reparatiile ajung sa fie semnificativ mai putin costisitoare.
  2. Eficienta mai buna a consumului de combustibil — In general, motoarele cu transmisie manuala sunt mai putin complexe, cantaresc mai putin si asta rezulta un consum mai mic fata de transmisea automata.
  1. Control mai bun — Transmisiile automate sunt concepute pentru a alege cea mai buna treapta de viteza pentru orice situatie, dar tind sa greseasca, trecand la o treapta prea mare si irosind puterea motorului.
  2. Transmisiile manuale ofera soferilor un control mai mare asupra vehiculului.

 

 

Contra

  1. Mai greu de invatat — Invatarea poate dura adesea mai mult timp fata de transmisia automata.

 

Practic, transmisiile automate sunt mai usor de utilizat si mai confortabile pentru sofer, in timp ce vehiculele cu transmisie manuala sunt mai putin costisitoare si mai implicate. Desigur, exista exceptii de la orice regula si singura modalitate de a fi sigur care este cea potrivita pentru tine este sa mergi la un test drive. La urma urmei, s-ar putea sa fie nevoie sa ajungi din punctul A in punctul B, dar depinde complet de tine cum faci calatoria! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!
Începe conversația
Bună! Te putem ajuta?