son motors logo

9 pasi pentru a avea masina pregatita de iarna!

In sezonul iernii, cu temperaturile sale scazute, zapezii, umezelii și inghet, ultimul lucru pe care fiecare sofer si l-ar dori este sa ramana blocat pe drum pentru ca autoturismul nu este pregatit corespunzator pentru sezonul urmator.

Pentru a va asigura ca sunteti pregatit pentru iarna, am intocmit o lista de lucruri de care trebuie sa tineti cont:

1.Faceti o programare sau faceti o vizita la un atelier de reparatii auto.

Temperaturile scazute pot cauza o varietate de probleme pentru un vehicul. Cu toate acestea, multe dintre acestea pot fi evitate efectuand o inspecție a vehiculului într-un service autorizat. Ca urmare, ar fi de preferat – si aproape sigur mai putin costisitor – sa prevenim anumite probleme decat sa trebuiasca sa le rezolvi ulterior. In plus, efectuand o inspectie a vehiculului inainte de a ajunge in iernii, puteti evita situatia nefericita de a ramane blocat pe marginea drumului intr-o zi friguroasa de iarna.

2.Bateria

Bateria ar trebui sa fie unul dintre primele lucruri pe care le verificati odata ce sezonul a inceput sa se schimbe. Spre deosebire de verii, de iarna, bateria este folosita mai des, motorul porneste mai lent, si este nevoie de mai mult curent electric. Drept urmare, este recomandat sa nu porniți sistemul de muzica, luminile sau aparatul de aer condiționat inainte de a porni motorul, deoarece acestea vor folosi curentul electric. necesar pentru pornirea motorului.

In plus, daca bateria dvs. este mai veche de trei ani, este recomandat sa o duceti la un service auto pentru a va asigura ca nu exista probleme care ar putea duce la imposibilitatea de a porni vehiculul la temperaturi extrem de scazute.

3.Anvelope de iarna

Dupa cum probabil stiti, caucicurile de iarna sunt obligate prin lege, orice autovehicul fiind obligat sa aiba montate anvelope de iarna in perioada 1 noiembrie – 31 martie. Ca urmare, pe langa faptul ca neutilizarea acestora poate cauza probleme la drum, daca esti prins în trafic fara cauciucuri de iarna, s-ar putea confrunta cu amenzi de pana la 2.100 lei si 20 puncte-amenda.

4.Antigelul

De obicei, o verificare a lichidului racire (antigel) este inclusa intr-un pachet de inspectii periodice furnizate de service-ul auto. Prin urmare, este esential sa faceti aceste verificari în mod regulat pentru a evita situatiile nefavorabile.

Urmatoarele sunt cateva dintre lucrurile care ar trebui luate in considerare la calcularea antigelului:

• Examinati densitatea antigel a sistemului racire

• Verificati temperatura la care se ridica lichidul de racire in timpul functionarii motorului; daca este mai mare decat de obicei, exista sanse mari sa existe o problema cu sistemul racire, de aceea este recomandata o verificare de service.

5.Stergatoarele de parbriz

Dupa o noapte de temperaturi mult sub zero grade, este foarte probabil sa apara un strat de gheat pe suprafata parbrizului. Cand lamele stergatoarelor au ramas lipite de parbriz este foarte probabil sa fie lipite de. In acest caz, va recomandam sa incercati sa dezlipiti lamele, curatati parbrizul, si abia, iar apoi sa incercat sa porniti stergatoarele.

Un alt sfat util este acela de a pune stergatoarele ridicate in timpul noptii.

6.Presiunea anvelopelo

Un alt lucru de avut in vedere in cazul temperaturilor scazute este presiunea asupra cauciucurilor. Aceasta variaza in functie de temperatura, iar cauciucurile depresurizate vor „musca” din zapada cu mai multa dificultate, facand mai dificila ajungerea la suprafața solidă a carosabilului. Consumul de combustibil va creste, iar uzura neuniforma anvelopelor va fi un neplacut.

7.Franele

Verificati franele reglementate in contextul unui service auto, deoarece acestea pot oferi siguranta si, prin aceasta, puteti evita costurile mai mari care ar putea aparea defecte. Carosabilul alunecos este unul dintre principalele probleme ale iernii, ca urmare, abilitatea de a frana rapid si in siguranta te poate salva atat pe tine, cat si vehiculul tau de multe avarii.

8.Farurile

La prima vedere, acesta poate parea a fi un detaliu minor, dar retineți ca in timpul anotimpului rece, conditiile meteo sunt imprevizibile, vizibilitatea este adesea scazuta, iar noaptea cade mai repede decat in ​​alte perioade ale anului. Ca urmare, avand faruruile curatate, va puteti spori gradul de sigurnata din timpul condusului.

9.Schimbati uleiul și filtrul de ulei

In ceea ce priveste intretinerea corespunzatoare unui motor, un ulei bine intrtinut si de inalta calitate este critic, mai ales in timpul iernii. Prin urmare, este esential sa folositi un ulei de inalta calitate si sa il schimbati in timp util pentru a evita depasirea numarului de kilometri admisi.

Pentru ca exista unele aspecte pe care le puteti verifica in masina si pe cont propriu, este recomandat sa le faceti la un centru de service autorizat. Son Motors dealer Toyota ofera pachete de servicii specializate in ceea ce priveste pregatirea automobilelor pentru iarna. Drept urmare, puteti fi sigur ca veti primi cel mai bun serviciu posibil si ca nu veti fi expus niciunui risc care ar putea aparea in aceasta perioada a anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top
Vehicle added!
The vehicle is already in the wishlist!
Începe conversația
Bună! Te putem ajuta?